Wspieramy konferencję Rak OFF

Nowotwory są jednymi z najpoważniejszych chorób, z którymi radzić sobie muszą współczesne społeczeństwa. Ich leczenie jest zazwyczaj trudne i kosztowne, stąd niezmiernie ważne są regularne badania i profilaktyka. Działania te są szczególnie ważne wśród Pań, wśród których występuje jeden z najgroźniejszych nowotworów – rak piersi. W wydarzenie uświadamiające powagę tej choroby, ale też wskazujące co robić, by mu zapobiegać, włącza się również Fundacja PSH Lewiatan Blisko Twoich Potrzeb. Została ona partnerem Konferencji Rak OFF.

Odbywająca się 2 października 2021 r. w Tychach Konferencja Rak OFF ma na celu przybliżenie zagadnień związanych z profilaktyką raka piersi wśród Pań, ale też ukazanie najnowszych metod leczenia tej choroby czy rehabilitacji po mastektomii. Podczas konferencji Panie będą mogły również porozmawiać bezpośrednio z tyskimi amazonkami, poznać prawidłowe nawyki żywieniowe wpływające na profilaktykę nowotworową, jak również obejrzeć specjalną połączoną z prelekcją wystawę „Kobieta jest Siłą”.

Fundacja PSH Lewiatan Blisko Twoich Potrzeb jest bardzo wyczulona na problemy społeczne związane z różnymi chorobami. Nie mogło więc nas zabraknąć na Konferencji Rak OFF. Bardzo się cieszymy, że nasze dwie lokalne spółki z Tychów – MORGAN i FABIO – mające kilka sklepów na tym terenie, zostały partnerami tego wydarzenia. Wierzymy, że Panie uczestniczące w konferencji wyjdą z niej uzbrojone nie tylko w najnowszą wiedzę z tej dziedziny, ale również w siłę i w przekonanie, że raka można zwalczyć. – mówi Katarzyna Długa, prezes Fundacji PSH Lewiatan Blisko Twoich potrzeb.

Zapraszamy na Konferencję Rak OFF, która odbędzie się 2 października 2021 w StrefArt w Tychach przy ul. Fabrycznej 2. W gronie partnerów wydarzenia są dwie spółki grupy Lewiatan z tego miasta – MORGAN i FABIO, udzielające konferencji wsparcia finansowo-organizacyjnego. Wstęp na wydarzenie jest wolny, jednak ze względu na obowiązujące obostrzenia liczba uczestników jest ograniczona. Zapraszamy również na transmisję na żywo. Link do wydarzenia na Facebooku https://www.facebook.com/events/574791803868756