Podsumowanie akcji Lewiatan dla szpitali

Polska Sieć Handlowa Lewiatan już na początku pandemii zaangażowała się w pomoc placówkom medycznym. W ramach akcji #RazemJesteśmySilniejsi do 30 szpitali zakaźnych trafiła pomoc w postaci 50 palet zawierających środki higieniczne (9 tys. sztuk dużych ręczników papierowych oraz 50 tys. butelek wody mineralnej), prowiant, koce, ręczniki oraz bielizna dla personelu medycznego i fotele do odpoczynku dla lekarzy. Po okresie wakacyjnego uspokojenia II fala koronawirusa ponownie spowodowała braki w podstawowym zaopatrzeniu placówek medycznych. I tym razem mogliśmy liczyć na hojność Lewiatańczków. W grudniu w ramach akcji pod patronatem Fundacji PSH Lewiatan. Blisko Twoich potrzeb 20 szpitali otrzymało 83 palety z chemią gospodarczą i wodą.

Łącznie do 50 szpitali w całym kraju przekazano 133 palety z chemią gospodarczą i wodą oraz pakiet bielizny osobistej dla personelu i pacjentów 27 szpitali zakaźnych.